برهان خبر - نمایندگان مجلس شورای اسلامی با پیشنهاد کاهش ساعت کارکنان زن دستگاههای اجرایی به ۲۰ ساعت در هفته مخالفت کردند.
مخالفت مجلس با کاهش ساعت کار زنان به ۲۰ ساعت در هفته
25 ارديبهشت 1403 ساعت 16:42
برهان خبر - نمایندگان مجلس شورای اسلامی با پیشنهاد کاهش ساعت کارکنان زن دستگاههای اجرایی به ۲۰ ساعت در هفته مخالفت کردند.
به گزارش برهان خبر به نقل از ایسنا، حجت الاسلام سیدمحمدرضا میرتاجالدینی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در جلسه روز سهشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ صحن مجلس در جریان رسیدگی به جزئیات لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری موسوم به افزایش تعطیلی آخر هفته به ارائه پیشنهاد اصلاح جزئی در این لایحه پرداخت و گفت: در تبصره یک این لایحه آمده است که «کارمندان میتوانند با موافقت دستگاه اجرائی ساعات کار خود را تا یک چهارم ساعت کار روزانه حداکثر ۱۰ ساعت در هفته تقلیل دهند و این موضوع با درخواست خود کارمندان و با موافقت دستگاه اجرایی است و البته با توجه به داوطلبانه بودن این موضوع، در میزان حقوق و دستمزد نیز تاثیر گذار است» بنده در راستای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و با موافقت برخی از نمایندگان زن مجلس پیشنهاد میدهم که این حکم در خصوص کارمندان زن متأهل به یک دوم و حداکثر ۲۰ ساعت تبدیل شود و این افراد بتوانند در شرایط خاص و در مواردی که احساس میکنند برای حضور در خانه و رسیدگی به فرزندان نیاز دارند، با حفظ کارمندی خود، در یک دورهای درخواست کنند که حدود ۲۰ ساعت اجازه داشته باشند در اداره و محل کار خود حاضر نشوند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: ما همان مبنا و فلسفهای که برای همه کارمندان در نظر گرفته شده است را برای کارمندان زن در نظر گرفتیم که تسهیل و تکریمی نسبت به آنها و در جهت حمایت از خانواده و فرزندآوری و جوانی جمعیت است.
محسن زنگنه نماینده تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با این پیشنهاد تاکید کرد: از دوستان عزیز میخواهم که نسبت به اصل ماده رای ندهند. اولا این کاهش ساعات کاری با توجه به اینکه پیشنهاد دولت ۴۲.۵ ساعت است و ما به ۴۰ ساعت کاهش دادیم، بار مالی دارد و بخش خصوصی به شدت مخالف این پیشنهاد است؛ یعنی در سال جهش تولید در حال افزایش هزینههای بخش خصوصی هستیم؛ این قانون دقیقاً مخالف شعار سال است و تمام تولید کنندگان و کارآفرینان با بخشهایی از آن مخالفند.
وی درباره تاکید این طرح بر تعطیلی شنبه نیز گفت: در نظام سنتی و فرهنگی ما ایرانیان پنجشنبه را چه بخواهید چه نخواهید برخی از خانوادهها به مسائل درونی خود اختصاص میدهند. در صورت تعطیلی شنبهها، عملاً تعطیلات آخر هفته به ۴ روز افزایش مییابد. باید از این امور با مردم مشورت کنیم و اجاره دهیم در فضای رسانه مردم در این باره نظر خود را ارائه دهند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «کلیات این طرح آفات فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی در جامعه دارد»، افزود: درباره پیشنهاد آقای میرتاجالدینی معتقدم که این پیشنهاد خیلی بدتر است چراکه گفته شده است که زنان متاهل تا ۲۰ ساعت در هفته کار نکنند در حالی که با این طرح که فکر میشود به نفع خانمها است همان بکارگیری آنها در ادارات نفی میشود.
به گزارش ایسنا، محمدرضا صباغیان نماینده مردم اردکان در مجلس در موافقت با پیشنهاد میرتاجالدینی با بیان اینکه «کانون آرامش در خانواده زن است اما به مرور به دلیل حقوق و مشکلات اقتصادی زنان نیز مجبور شدند که مشغول به کار شوند»، اظهار کرد: متأسفانه امروز بیشترین آسیبهای اجتماعی موجود اعم از اعتیاد و طلاق و مشکلات دیگر به این دلیل است که زن مجبور است همراه با مرد از صبح تا پایان روز مشغول به کار شود. ما بجای حل کردن مشکلات اقتصادی جامعه زمان را بکار گرفتهایم در این شرایط موضوع تربیت فرزندان چه میشود؟
وی گفت: امروز یکی از مصیبتهایی که بر جامعه حاکم است این است که زنان را از وظیفه اصلیشان که در روایات و احادیث و قرآن وجود دارد با عناوین و دلایل مختلف جدا کردیم. بنابراین پیشنهاد میرتاجالدینی هم باعث میشود که زن مشغول به کار باشد، هم در جامعه باشد و هم بیمه داشته باشد و هم وقت کمتری را کار کند. با کاهش ساعت کاری زنان چندین هدف همزمان محقق میشود؛ هم مشکلات اقتصادی گاها حل میشود و هم اینکه کانون خانواده و تربیت فرزند مورد حمله قرار نمیگیرد.
پس از اعلام نظر مخالفت دولت و کمیسیون اجتماعی با پیشنهاد میرتاجالدینی، نمایندگان مجلس با تصویب این پیشنهاد مخالفت کردند.
کد مطلب: 1735