به گزارش برهان خبر، علی بابایی کارنامی نماینده ساری در مجلس شورای اسلامی با اشاره به رونمایی خط تولید سیگار در شرکت دخانیات مازندران که روز گذشته هشتم دیماه انجام شد، گفت: این برای دوازدهمین بار است که مدیران شرکت دخانیات ایران، اقدام به افتتاح یک خط تولید سیگار میکنند و من به همین دلیل در مراسم شرکت نکردم.
وی افزود: مدیر عامل دخانیات، ضعیفترین مدیر این شرکت است که عامل بدبختی کارگران نیز است و بنده به عنوان رئیس کمیسیون اجتماعی و رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی، مدیرعامل این شرکت را قبول ندارم.
رئیس فراکسیون کارگری معتقد است که یکی از ابزارهای نابودی شرکت دخانیات ایران، این است که با تغییرمدیریتی و انتصاب مدیر جدید، وی برای اینکه خودی نشان دهد و بگوید «من مدیر هستم» این خط را افتتاح میکند.
بابایی بیان کرد: بنده به آقای حسین اعلایی که مدیر عامل صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد است و شرکت دخانیات که زیر مجموعه آن است، در خصوص افتتاح مکرر یک خط تولید سیگار در مازندران، تذکر دادم که البته او جلوی رونمایی مکرر این خط تولید را گرفت، ولی متاسفانه آقای آشتیانی مدیر عامل شرکت دخانیات ایران، توجهی به این موضوع نداشت.
وی با اشاره به اظهارات آشتیانی مدیر عامل شرکت دخانیات ایران در مراسم رونمایی این خط تولید، در خصوص مالیات بر سیگار و تعطیلی شرکت دخانیات در10 سال آینده، با بیان اینکه سوء مدیریت شرکت دخانیات بیشتر از آن چیزی است که ما بخواهیم در مورد مالیات و عوارض آن فکر کنیم، اظهار کرد: فقدان ثبات مدیرتی، مافیابازی، بده بستانهای پشت صحنه و روی صحنه و کارهای دیگری که در دخانیات انجام میشود، از نظر ما مردود و این شرکت را دچار چالش کرده است.
نماینده ساری در ادامه با یادآوری اینکه شرکت دخانیات ایران، برند افتخار تولید داخل کشور بود، گفت: ناکارآمدی مدیریتی، برخی از مسائل حاشیهای که وجود داشته مورد تایید سهامداران و دستگاه های نظارتی نبود، بی تفاوتی سهامداری، بی تفاوتی مدیران نسبت به برخی ساختارهای غلط شرکت دخانیات و رانتهایی که وجود دارد، باعث شده که شرکت دخانیات به این روز بیفتد.
بابایی تاکید کرد: اگر تمام شاخصهای مدیریت دخانیات را صحیح ببینیم، بعد از آن میتوان به موضوع مالیات و عوارض این شرکت هم پرداخت.
بابایی کارنامی افزود: مالیات برعملکرد و ارزش افزوده شامل همه شرکتها میشود و جزو قوانین دائمی است که البته فقط عوارض میماند و آن هم قابل بررسی است.
وی با انتقاد از شفاف سازی نکردن عملکردها از سوی مدیران شرکت دخانیات ایران بیان کرد: سوال من اینجاست، پشتصحنه شرکت دخانیات و برندها و شرکتهای خارجی چیست؟ مدیران این شرکت، هیچ گاه از زیر ساختهایی مثل کشاورزی حمایت نکردند.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: استانهای شمالی کشور که در زمینه کشت توتون و تنباکو، کارگران زیادی را پرورش میداد و مرکز ثقل دخانیات کشور بود، به خاطربیتدبیری و ناکارآمدی مدیران این شرکت، مورد بیتوجهی قرار گرفتند.
مهدی آشتیانی مدیرعامل شرکت دخانیات ایران بعدازظهر دیروز شنبه هشتم دی ماه در شهرستان ساری از محصولات جدید شرکت دخانیات مازندران رونمایی کرد و در این مراسم سخنانی بیان کرد که این اظهارات موجب نگرانی کارگران این شرکت و خانواده های آنها شد و هم در رسانهها بازتاب منفی پیدا کرد.
آنچه در رسانههای معتبر منتشر شده، وی در بخشی از سخنان خود گفت: «هیچ شرکتی در کشور ۵۰ درصد مالیات نمیدهد اگر این روند ادامه داشته باشد ۱۰ سال آینده شرکت دخانیات تعطیل میشود، حداقل جلوی قاچاق گرفته شود، بهمن نانو رونمایی میشود و حدود ۵۰ درصد مالیات میدهیم. اگر قانون گذاران در روند قانون بازنگری نکنند من شرمنده خانوادهای دخانیات می شوم».