برهان خبر- رئیس جمهور گفت: جمعآوری اطلاعات و تحلیل دادهها و اتصال آنها به یکدیگر و شکل دادن به ساختارهایی برای این کار، نیازمند یک اراده قوی در مدیران است، اگر آن اراده نباشد حتی بهترین قانون و ساختار هم نتیجهبخش نخواهد بود.
تأکیدپزشکیان بر جمعآوری،هوشمندسازی و اتصال دادههای اقتصادی
10 دی 1403 ساعت 21:43
برهان خبر- رئیس جمهور گفت: جمعآوری اطلاعات و تحلیل دادهها و اتصال آنها به یکدیگر و شکل دادن به ساختارهایی برای این کار، نیازمند یک اراده قوی در مدیران است، اگر آن اراده نباشد حتی بهترین قانون و ساختار هم نتیجهبخش نخواهد بود.
به گزارش برهان خبر، مسعود پزشکیان رئیسجمهور در جلسه نحوه اجرای ماده 169 قانون مالیاتهای مستقیم به منظور اتصال و یکسانسازی اطلاعات اقتصادی که پیش از ظهر امروز دوشنبه برگزار شد، بر ضرورت اتصال سامانههای اطلاعاتی نهادهای مختلف تأکید کرد.
وی در این جلسه با بیان اینکه باور دارم میتوان با بسیج نیروها طی یک بازه زمانی کمتر از شش ماه اطلاعات مالی و اقتصادی همه افراد را به صورت خود اظهاری جمعآوری کرد، اظهار داشت: مرحله بعد از جمعآوری اطلاعات، اتصال دادهها به هم است. اگر اطلاعات مربوط به کدپستی افراد، کد زمین، کد ملی و اطلاعات مربوط به ماده 169 قانون مالیاتهای مستقیم به هم متصل شوند، بسیاری از مشکلات کشور حل میشود و میتوان به راحتی جلوی فسادها و فرارهای مالیاتی، زمینخواریها و کوهخواریها را گرفت، چراکه هر قطعه زمین مشخصات روشنی دارد و میتوان به راحتی تشخیص داد، زمین متعلق به چه کسی و دارای چه کاربری است و امکان ساختوسازهای غیرمجاز نیز وجود نخواهد داشت.
رئیسجمهور بر ضرورت بهرهگیری از تجربیات سایر کشورها در زمینه جمع آوری داده و چگونگی مدیریت آنها تأکید کرد و گفت: در کشوری مانند آمریکا قویترین و قدرتمندترین نیروهای پلیس در بخش مالیاتها فعالیت میکنند، چون آنها این بخش را با اهمیتتر از جاهای دیگر یافتهاند. میتوان قوانین و ضوابط کشورهای موفق در این زمینه را بررسی و مورد استفاده قرار داد.
پزشکیان از افرادی یاد کرد که تجربه موفقی در یکی از کشورهای خارجی در عملیاتی کردن سامانه جمعآوری و تحلیل دادههای مربوط به فعالیتهای اقتصادی افراد داشته و اعلام آمادگی کردهاند که در مدت کوتاهی ایدههای موفق خود را در ایران نیز اجرا کنند و خاطرنشان کرد: باید چنین افرادی را شناسایی و از دانش و توان آنها برای پیشبرد کارها استفاده کنیم.
وی به تجربه موفق اتحادیه اروپا در برداشتن مرزها اشاره کرد و گفت: یکی از زمینهها و اقداماتی که باعث شد آنها توانستند مرزهایشان را بردارند، همین است که هر کالایی که در این کشورها وجود دارد یا تولید میشود، کد یکتای تولید دارد و نمیتوان آن را از جایی به جای دیگر قاچاق کرد. ما اگر از این تجربهها استفاده کنیم دیگر در گمرک هم مشکلی نخواهیم داشت.
رئیسجمهور با بیان اینکه اگر مدیران اراده داشته باشند، میتوان در زمان کوتاهی این اصلاحات را انجام داد، افزود: جمعآوری اطلاعات و تحلیل دادهها و اتصال آنها به یکدیگر و شکل دادن به ساختارهایی برای این کار، نیازمند یک اراده قوی در مدیران است. اگر آن اراده نباشد حتی بهترین قانون و ساختار هم نتیجه بخش نخواهد بود.
پزشکیان به سامانه طراحی شده از سوی اداره دارایی برای جمع آوری دادهها که در این جلسه معرفی شد، اشاره و خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد برای عملیاتی کردن این سامانه، مقررات را اصلاح کنیم، این کار را انجام میدهیم، اما همان طور که گفتم قدم اول جمع آوری دادهها و قدم بعد هوشمندسازی و اتصال آن به دادههای سایر نهادهاست. در حال حاضر گاهی پیش میآید که رد یک کالا پس از ترخیص از بندر، گم میشود و بعد از مدتی سر از بازارهای آزاد در میآورد، این مسئله ناشی از آن است که ما به دادهها تسلط نداریم.
پیش از سخنان رئیسجمهور، مدیران سامانه جمع آوری اطلاعات در رابطه با ماده 169 قانون مالیاتهای مستقیم، گزارشی ارائه دادند که مورد تقدیر و تشکر رئیس جمهور قرار گرفت و پزشکیان بر شکلگیری یک راهکار برای تکمیل این دادهها و اتصال آن به دادههای سایر نهادها تأکید کرد.
در این جلسه، علاوه بر رئیسدفتر رئیسجمهور، وزرای امور اقتصادی و دارایی، راه و شهرسازی و رئیسکل بانک مرکزی حضور داشتند.
کد مطلب: 7605