جیم تانکرسلی /نیویورکتایمز
وضعیت اقتصادی آمریکا امروز از بسیاری جهات با سال آخر دور اول ریاستجمهوری رونالد ریگان شباهت دارد؛ اما با یک تفاوت بزرگ: در میان رأیدهندگان اضطراب و نگرانی گستردهای نسبت به توانایی جو بایدن برای هدایت و اداره اقتصاد کشور وجود دارد.
اقتصاد و روانشناسی رفتار رأیدهندگان در دولت بایدن
براساس نظرسنجی مشترک نیویورکتایمز/ کالج سیانا، بایدن از رقیب احتمالی جمهوریخواه خود، یعنی دونالد جی.ترامپ، در ایالتهای کلیدی نبرد انتخاباتی ۲۰۲۴ عقبتر است. شرکتکنندگان در این نظرسنجی با ارزیابی ضعیف عملکرد اقتصادی بایدن عنوان کردهاند که به ترامپ بیشتر از بایدن برای اصلاح وضعیت اقتصادی کشور اعتماد دارند. این نتایج در حالی است که اقتصاد این کشور شاهد رشد سریعتر و فراتر از پیشبینیها بوده، فرصتهای شغلی بیشتری در کشور ایجاد شده و نرخ تورم به شکل بیسابقهای در مقایسه با چهار دهه گذشته کاهش یافته است.به همین خاطر یکی از سوالات اصلی تیم اقتصادی و مشاوران بایدن در محافل خصوصی و عمومی و در جلسات با سایر اقتصاددانان و کارشناسان این بوده است که چرا در حالی که طبق دادهها شاخصهای اقتصادی کشور روبهبهبود است، افکار عمومی این میزان نسبت به عملکرد دولت نگاه منفی دارد؟
پاسخ به این پرسش بهطور یقین ترکیبی از نحوه نگاه و پردازش شرایط اقتصادی کشور در نظر مردم آمریکا و نحوه ارتباط بایدن با افکار عمومی است و در هر دو مورد تفاوت رویکرد ریگان و شرایط اقتصادی حاکم بر دهه ۸۰ آموزنده است.
Untitled-2 copy
محتوای بنری 1 هوشمند معامله کن - 300x250
tavoos.net
در پاییز 1983، انتخاب مجدد ریگان قطعی نبود. کشور هنوز درگیر آثار رکود اقتصادی دو سال اول ریاستجمهوری ریگان بود. قیمتهای مصرفکننده از زمان روی کار آمدن او بیش از 15درصد -تقریبا به میزان یکسان با دوران ریاستجمهوری بایدن- افزایش یافته بود. به دلار امروز، قیمت هر گالن بنزین حدود 3.80دلار بود که حدود 40سنت بالاتر از قیمت فعلی آن میشد. همچنین دستمزد یک شهروند عادی در دوران ریاستجمهوری ریگان، پس از تعدیل قیمتهای بالاتر، مشابه شرایط کنونی در دوران بایدن اصلا افزایش نیافته بود. با همه این احوال، اقبال و اعتماد عمومی به ریگان و مدیریت شرایط اقتصادی به شکل قابلتوجهی از آنچه در مورد بایدن شاهد هستیم بیشتر و قویتر بود. شاخص احساسات مصرفکننده دانشگاه میشیگان در دوره ریگان در پاییز 1983 تقریبا 50درصد بیشتر از حالا بود و نظرسنجیها نشان میداد محبوبیت او از جمله احساسات عمومی نسبت به اقتصاد برخلاف ابتدای سال رو به افزایش بود.
یکسال بعد، ریگان در یک تبلیغ تلویزیونی با عنوان «مغرورتر، قویتر، بهتر» حضور یافت و سخنان خود را با این عبارت آغاز کرد: «در آمریکا یک روز دیگر آغاز شده است.» این شوی تلویزیونی همچنین روند نزولی تورم و کاهش نرخ بهره را که به شمار بیشتری از مردم امکان خرید خانه میداد برجسته میکرد. ریگان در آن زمان به این خاطر تا حدی توفیق داشت؛ چرا که مردم آمریکا بهتازگی بیش از یکدهه قیمتها و نرخهای بهره بالا را تحمل کرده بودند. اقتصاددانان و مورخان عموما بر سر این موضوع توافق دارند کهرأیدهندگان به بهبود نسبی وضعیت اقتصادی بهعنوان رهایی از یک دوره طولانی و دشوار مینگریستند.
انتهای خبر/