دوشنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۸
کد مطلب : 10060
جالب است ۰
برهان خبر - شوک عرضه قریب‌الوقوع ناشی از تعرفه‌های واردات سنگین آمریکا، اقتصاددانان را بر آن داشته است با دادن احتمال افزایش قیمت، پیش‌بینی‌های تورمی خود را اصلاح کنند.
تعرفه‌های ترامپ علیه چین قیمت‌ها را تغییر خواهد داد
به گزارش برهان خبر، حدود یک ماه است که جنگ تعرفه‌ای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، واشنگتن و وال استریت را آشفته کرده است و در صورت ادامه جنگ تجاری، آشوب بعدی بسیار نزدیک‌تر به آمریکا خواهد بود.

برچسب‌های قیمت روی کالاهای چینی ممکن است برای برخی اقلام، دو برابر شود و این در زمانی اتفاق می‌افتد که اعتماد مصرف‌کننده به شدت، رو به وخامت است.

از زمانی که آمریکا در اوایل آوریل، تعرفه گمرکی بر کالاهای چین را به ۱۴۵ درصد افزایش داد، طبق یک تخمین، محموله‌های باری کاهش چشمگیری داشته‌اند که این کاهش تا ۶۰ درصد بوده است. این کاهش قوی در واردات کالا از یکی از بزرگترین شرکای تجاری آمریکا، هنوز توسط بسیاری از آمریکایی‌ها احساس نشده، اما این وضعیت، تغییر می‌کند.

اگرچه ترامپ در روزهای اخیر، در مورد تعرفه‌های وارداتی اعمال شده بر چین و دیگران، نشانه‌هایی را برای انعطاف‌پذیری نشان داده، اما ممکن است برای جلوگیری از شوک عرضه در سراسر اقتصاد آمریکا، خیلی دیر شده باشد.

حتی زمانی که خصومت‌ها کاهش یابد، از سرگیری تجارت فرا اقیانوسی، ریسک‌های بیشتری را به همراه خواهد داشت. صنعت حمل و نقل، ظرفیت خود را برای مطابقت با تقاضای ضعیف‌تر کاهش داده است. این بدان معناست که افزایش سفارشات ناشی از تنش‌زدایی بین ابرقدرت‌ها، احتمالا، شبکه را تحت الشعاع قرار خواهد داد و باعث تأخیر و افزایش هزینه‌ها خواهد شد. سناریوی مشابهی در طول همه‌گیری کرونا رخ داد.

تعرفه‌های آمریکا بر چین در زمان بحرانی برای صنعت خرده‌فروشی اعمال شد. مارس و آوریل زمانی است که تأمین‌کنندگان، افزایش موجودی برای نیمه دوم سال را شروع می‌کنند تا پاسخگوی سفارش‌های خریدهای بازگشت به مدرسه و کریسمس باشند. برای بسیاری از شرکت‌ها، اولین کالاهای تعطیلات باید تقریباً دو هفته دیگر به مقصد آمریکا برسند.

نقطه اوج این شوک عرضه در آسیا مشهود است. در حال حاضر حدود ۴۰ کشتی باری وجود دارند که اخیراً در بنادر چین توقف کرده‌اند و اکنون به سمت آمریکا در حرکت هستند که طبق آمار ردیابی کشتی‌ها که توسط بلومبرگ گردآوری شده است، نسبت به اوایل آوریل، حدود ۴۰ درصد کاهش یافته است.

طبق داده‌ها، این کشتی‌ها حدود ۳۲۰ هزار کانتینر حمل می‌کنند که حدود یک سوم کمتر از زمانی است که ترامپ اعلام کرد تعرفه‌ها را بر تقریبا همه کالاها از چین، به ۱۴۵ درصد افزایش می‌دهد.

با توجه به گرانی بیش از حد کالاهای چینی، برخی از صاحبان بار در آمریکا، به تأمین‌کنندگان در جنوب شرقی آسیا روی آورده‌اند.

«هاپاگ لوید» که پنجمین شرکت بزرگ حمل کانتینری جهان است، هفته گذشته در بیانیه‌ای ایمیلی اعلام کرد: شاهد لغو حدود ۳۰ درصد از رزروها از چین به آمریکاست. اما این شرکت مستقر در هامبورگ آلمان اعلام کرد که تجارت با صادرکنندگان کامبوج، تایلند و ویتنام به شدت افزایش یافته است.

«جودا لوین»، رئیس تحقیقات شرکت «فاریتوس گروپ» (Freightos Group)، گفت: مدیریت اثر این آسیب بر اقتصاد در ماه‌های آینده، هنوز ممکن است دشوار باشد. او گفت: احتمالاً رکود قابل توجهی وجود خواهد داشت. و شروع مجدد می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی شود.

با کاهش سریع تقاضا برای کالا از چین به آمریکا، شرکت‌های حمل بار، ظرفیت خود را کاهش داده‌اند تا از افزایش شدید نرخ حمل‌ و نقل دریایی جلوگیری کنند. طبق آمار ذکر شده توسط جان مک‌کاون، یک مدیر اجرایی باسابقه صنعت، در آوریل، حدود ۸۰ سفر دریایی از چین به آمریکا لغو شد که تقریباً ۶۰ درصد بیشتر از هر ماه دیگری در طول همه‌گیری کووید-۱۹ است.

سازمان تجارت جهانی هشدار داده است کالاهای مبادله شده میان آمریکا و چین می‌تواند تا ۸۰ درصد کاهش یابد که از توصیف «اسکات بسنت»، وزیر خزانه‌داری آمریکا، از وضعیت فعلی به عنوان اساساً یک تحریم تجاری، حمایت می‌کند.

عدم قطعیت تا حدودی دلیل آن است که اقتصاددانان می‌گویند رکود اقتصادی آمریکا، تقریباً یک روی سکه است. پیش‌بینی‌کنندگان در نظرسنجی بلومبرگ، انتظار دارند که واردات در سه ماهه دوم با نرخ سالانه هفت درصد کاهش یابد که بزرگترین کاهش از زمان شروع همه‌گیری خواهد بود.

اگر جنگ تجاری آمریکا با چین چند هفته دیگر ادامه یابد، تامین‌کنندگان و خرده‌فروشان باید تصمیمات سختی در مورد نیمه دوم سال بگیرند، از جمله اینکه کدام کالاها را ارسال کنند و چقدر قیمت‌ها را افزایش دهند.

طبق گزارش بلومبرگ، تامین‌کنندگان انتظار دارند که سفارشات زیادی لغو شود و این امر خرده‌فروشان را در آمریکا و سایر بازارها وادار می‌کند تا برای پر کردن قفسه‌های خود، به دنبال کالا بگردند.
https://borhankhabar.ir/vdcgzz9q.ak9z34prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما