برهان خبر - وزیر اقتصاد گفت: واگذاری مالکیت دو باشگاه استقلال و پرسپولیس روز چهارشنبه نهایی خواهد شد و مجموع ارزش این دو واگذاری حدود ۶ هزار میلیارد تومان برآورد میشود.
به گزارش برهان خبر به نقل از مهر، سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در گفت و گوی تلویزیونی در خصوص واگذاری استقلال و پرسپولیس گفت: امروز ۸۵ درصد سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به بخش غیردولتی واگذار شد. سال ۱۴۰۰ دولت سیزدهم در شرایطی روی کار آمد که هر دو باشگاه بهجهت عدم رعایت ضوابط AFC دچار محرومیت شده بودند، در همان سال ستادی برای هماهنگی واگذاری دو باشگاه بین وزارت ورزش و سازمان خصوصیسازی و سازمان بورس بهنمایندگی از وزارت اقتصاد در این ستاد حضور داشتند.
وی افزود: در اسفند ماه ۱۴۰۰ اولین گام در این حوزه برداشته شد، این اتفاق در حالی انجام شد که در طول سه دولت گذشته و از سال ۱۳۷۶ شاهد تلاش ناکامی بودیم. در سال ۱۴۰۰ و با حضور ۴۰۰ هزار نفر از طرفداران افزایش سرمایه دو باشگاه انجام شد.
خاندوزی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ سه مرتبه تلاش شد تا از طریق عرضه به بخش خصوصی انتقال مالکیت دو باشگاه انجام شود، گفت: با وجود این، این مزایدهها با اقبال خوبی از سوی بخش خصوصی و تعاونیها روبهرو نشد. با توجه به پایان مهلت AFC مقرر شد که با مشارکت طلبیدن مجموعههای اقتصادی یعنی کنسرسیومی از بانکهای غیردولتی و کنسرسیومی از صنایع پتروشیمی ذیل عنوان پتروشیمی خلیج فارس این اتفاق رخ دهد، این اتفاق امروز صبح در فرابورس ایران محقق شد.
قطعیشدن معامله ۶ همتی سرخابیها تا روز چهارشنبه
وی در خصوص قیمت واگذاری استقلال و پرسپولیس گفت: طبق اطلاعاتی که فرابورس اعلام کرده است، ارزش نهایی سهام این دو باشگاه برای استقلال بهارزش تقریبی ۲,۸۰۰ میلیارد تومان و پرسپولیس بهارزش ۳,۲۰۰ میلیارد تومان نهایی شد. امیدوار هستیم روز چهارشنبه و در یک مراسم رسمی قطعیسازی انجام شود.
پرداخت ۹۰ درصد ارزش استقلال و پرسپولیس بهصورت اقساط ۶ ماهه
وزیر اقتصاد در مورد روند پرداخت پیشبینیشده از سوی خریداران گفت: با توجه به اینکه ۱۰ درصد معامله باید بهصورت نقدی و ۹۰ درصد دیگر بهصورت اقساطی انجام شود، بخش نقدی قطعی شد و بخش اقساطی بر اساس بازههای ۶ ماهه توسط کنسرسیومها پرداخت خواهد شد.
وی اظهار کرد: تلاش دولت این بود که همزمان با اینکه یک بار برای همیشه موضوع مالکیت را حل میکند، بحث شفافیت مالی، اقتصادی و مدیریت را حلوفصل کند، به همین دلیل مقرر شده است تا زمانی که مساله درآمد پایدار ناشی از حق پخش به سرانجام برسد (که مساله را بهشکل اساسیتری حل خواهد کرد) جریمه آسیایی را به فرصتی برای اصلاح ساختار مدیریت باشگاهها تبدیل کنیم.