برهان خبر - نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز با اکثریت آرا با کلیات طرح ساماندهی وضعیت حوزه های انتخابیه و تعداد نمایندگان موافقت کردند.
به گزارش برهان خبر، بررسی طرح ساماندهی حوزههای انتخابیه و افزایش تعداد نمایندگان در دستورکار نمایندگان در جلسه علنی امروز قرار دارد.
وکلای ملت پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان با 156 رأی موافق، 73 رأی مخالف و 2 رأی ممتنع از مجموع 236 نماینده حاضر در صحن با کلیات طرح ساماندهی وضعیت حوزههای انتخابیه و تعداد نمایندگان مجلس موافقت کردند.
بنابراین گزارش، ولی الله بیاتی سخنگوی کمیسیون شوراها در توضیح این طرح گفت: بازنگری در تعداد نمایندگان مجلس در سال 1378 انجام شد و پس از آن، هیچ تغییرات چشم گیری در این زمینه انجام نشده با این حال، در طول این مدت، حوزههای انتخابیه دگرگونیهای جمعیتی بسیاری را تجربه کردهاند که منجر به نابرابری در حق رأیدهی و نمایندگی شده است. به عنوان نمونه، برخی شهرستانها با جمعیتهای بسیار کمتر نسبت به دیگر شهرستانها، همان تعداد نماینده را دارند که این نابرابری قابل توجه است.
وی افزود: از این رو، نیاز است برای اصلاح این وضعیت و تغییر مرزهای حوزههای انتخابیه و تعداد نمایندگان به صورت فوری و مؤثر اقدام کنند؛ اصلاحات کلی در کمیسیونهای تخصصی مورد بررسی قرار خواهد گرفت و سپس به صحن مجلس ارائه خواهد شد؛ از همکاران درخواست دارم تا به کلیات طرح اصلاحی رأی دهند تا این مسأله به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد.
بر اساس ماده واحده طرح ساماندهی وضعیت حوزههای انتخابیه، دولت موظف است با رعایت مفاد شاخصهای مندرج در بند اول سیاستهای کلی انتخابات حداکثر طی مدت 3 ماه از لازم الاجرا شدن این قانون بررسیها و اقدام قانونی لازم در راستای تحقق سیاستهای کلی انتخابات اصل 64 قانون اساسی رعایت شود.
براساس اصل 64؛ عده نمایندگان مجلس شورای اسلامی دویست و هفتاد نفر است و از تاریخ همهپرسی سال یکهزار و سیصد و شصت و هشت هجری شمسی پس از هر ده سال، با در نظر گرفتن عوامل انسانی، سیاسی، جغرافیایی و نظایر آنها حداکثر بیست نفر نماینده میتواند اضافه شود. زرتشتیان و کلیمیان هر کدام یک نماینده و مسیحیان آشوری و کلدانی مجموعاً یک نماینده و مسیحیان ارمنی جنوب و شمال هرکدام یک نماینده انتخاب میکنند. محدوده حوزههای انتخابیه و تعداد نمایندگان را قانون معین میکند.