برهان خبر - در سالهای اخیر، با گسترش شبکههای اجتماعی، شاهد افزایش فعالیت معلمان در پلتفرمهایی مانند اینستاگرام تحت عنوان «معلمان بلاگر» هستیم!
به گزارش برهان خبر، این معلمان با انتشار ویدیوها و تصاویری از دانشآموزان در کلاس درس، گاه با اهداف آموزشی و گاه برای جذب مخاطب و درآمدزایی، مرزهای حریم خصوصی کودکان را تحت تأثیر قرار دادهاند اما، آیا این اقدامات با حقوق کودکان سازگار است؟
با وجود آنکه وزارت آموزش و پرورش، سال گذشته از ممنوعیت فعالیت معلمبلاگرها خبر داد حتی شورایعالی آموزش و پرورش ضوابطی را دراینباره تدوین کرد تا فعالیت معلمان در فضای مجازی را ساماندهی کند، اما همچنان شاهد تکرار این موضوع در فضای مجازی هستیم و خبری از ممنوعیت فعالیتها و نظارت صحیح از سوی آموزش و پرورش برای کنترل آن مشاهده نمیشود!
رضوان حکیمزاده؛ معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به سیاستهای این وزارتخانه در زمینه حفظ حقوق کودکان گفت: کودکان نباید به هیچ عنوان ابزار درآمدزایی یا جذب مخاطب در فضای مجازی قرار بگیرند حتی اگر فعالیتی با اهداف آموزشی انجام شود، در صورتی که موافقت خانوادهها را نداشته باشد یا جنبه تبلیغاتی و تجاری پیدا کند، غیرقابل قبول است.
وی تأکید کرد: بر اساس قوانین داخلی و پیماننامه جهانی حقوق کودک، انتشار تصاویر کودکان بدون رضایت آگاهانه والدین و خود کودک (در سنین بالاتر) نقض حریم شخصی محسوب میشود، خانوادهها و معلمان باید به این موضوع حساس باشند.