برهان خبر - به گفته مدیر کل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، طرح وارنیش فلوراید دو بار در سال، برای کودکان ۳ تا ۶ سال به صورت رایگان انجام میشود.
به گزارش برهان خبر، زهرا قربانی مدیر کل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بررسیها نشان میدهد که سلامت دهان و دندان در کشور وضعیت خوبی ندارد به طوریکه مادران باردار به طور متوسط ۷ دندان پوسیده دارند و باکتری موجود در دهان مادران باردار که ناشی از دندانهای پوسیده است به طرق مختلف به دهان نوزاد منتقل میشود.
به گفته وی، آمارها نشان میدهد که کودکان در ۳ سالگی دارای ۳ دندان پوسیده، در ۶ سالگی ۵ دندان و در ۱۲ سالگی که دندانها دائمی است حدود ۲ دندان پوسیده دارند.
قربانی بیان کرد: بر اساس برنامه هفتم، میزان پوسیدگی دندانها باید در ۱۲ سالگی از ۲/۱ به ۱/۴ برسد. بررسی ها نشان می دهد که افراد ۳۵ تا ۴۴ ساله حدود ۱۳ دندان پوسیده، کشیده یا پر کرده دارند. نیمی از افراد سالمند فاقد دندان طبیعی هستند و بیدندانی سلامت عمومی بدن را تحت تاثیر منفی قرار میدهد و باعث ایجاد بیماریهای قلبی و دیابت و کاهش کیفیت زندگی میشود.
مدیر کل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت تصریح کرد: یکی از برنامههای وزارت بهداشت، نگهداری سلامت دندانها و پیشگیری از بیماریهای دهان و دندان است. در مراکز بهداشتی و درمانی، سالیانه دو بار وارنیش فلوراید برای کودکان ۳ تا ۶ ساله انجام میشود همچنین در مقطع دبستان سالیانه دو بار طرح وارنیش فلوراید به صورت رایگان انجام میشود.
قربانی تصریح کرد: در مناطق محروم طرح استفاده درست از مسواک به صورت دسته جمعی در بین دانش آموزان به صورت پایلوت در استان لرستان شروع شده است. ماده وارنیش فلوراید و میزان استفاده از این ماده برای بدن ضرری نداشته بلکه مفید و موثر است و طرح وارنیش فلوراید سبب کاهش ۳۰ درصدی میزان پوسیدگی میشود.
وی افزود: در طرح مدارس دوستدار سلامت دندان، آموزش مناسب به والدین و کودکان در جهت مراقبت از دندانها داده خواهد شد و طرز صحیح مسواک زدن به صورت جدی تر مورد تاکید قرار خواهد گرفت.