شنبه ۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۲
کد مطلب : 10685

 مشکلات را باید با تعقل اداره کرد نه با تعصب؟!؟

گوش شنوایی برای شنیدن و اراده ای برای رفع  آن وجود ندارد
جالب است ۰
محمد ذوقی - پرداختن به مشکل جمعیت به صورت تک بعدی کاملا اشتباه است و این را همه کارشناسان بارها تاکید و عنوان کرده اند اما ظاهراً گوش شنوایی برای شنیدن و اراده ای برای رفع مشکلات وجود ندارد؟!؟.
 مشکلات را باید با تعقل اداره کرد نه با تعصب؟!؟
به گزارش برهان خبر، پرداختن به مشکل جمعیت به صورت تک بعدی کاملا اشتباه است و این را همه کارشناسان بارها تاکید و عنوان کرده اند اما ظاهراً گوش شنوایی برای شنیدن و اراده ای برای رفع مشکلات وجود ندارد؟!؟.
مثالی بزنم. یک معتاد دزد را دستگیر کرده بودند و از او پرسیده شد که چرا دزدی کردی؟ گفته بود که بخاطر تهیه مواد مخدر و... پرسیدند چرا معتاد شدی ؟ گفت بخاطر بیکاری. این معتاد دزد را بعد تحمل کیفر مربوطه بردند در جایی مشغول بکار شد. بعد مدتی گفت من که زن و بچه ندارم برای کی کار کنم. زن هم برایش گرفتند و ازدواج کرد. بعد گفت الان ما باید یک منزل و مسکن و سرپناهی داشته باشیم و اینجوری کار پیش نمی‌رود. بعدها برایش مسکن هم فراهم کردند تا بالاخره سر و سامانی گرفت. برخی پدیده های اجتماعی هستند که مثل کاهو پیچ می‌مانند. لایه لایه هستند. بهم پیوسته هستند. چسبندگی و رابطه معنادار مستقیمی با هم دارند و قطعا نمی‌توان به آنها تک بعدی نگاه کرد. بسیاری از مسائل و مشکلات کنونی ایران همچون کاهو پیچ است. هر لایه و هر برگ را که باز میکنی با لایه دیگری مواجه میشوید که نمی‌توان آنها را نادیده گرفت.

ازدواج، اشتغال، اعتیاد، مسکن از جمله این پدیده ها هستند که بهم چسبندگی و وابستگی بالایی با یکدیگر دارند. سمینارها و همایش‌های فراوانی در حوزه‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی در کشور برگزار می‌شوند که متاسفانه تک بعدی هستند. در یک همایش به راهکارهای توسعه اقتصادی پرداخته می‌شود و در سمیناری دیگر به راهکارهای افزایش جمعیت و در کنفرانسی دورتر به راهکارهای تولید و عرضه مسکن و...
همه اینها خوب و لازم هستند اما قطعا کافی نیست چرا که اقدامات و نگاه ها جزیره ای و تک بعدی بوده و ما را به نقطه هم پایانی که همانا رشد و توسعه همه جانبه تحول زا میباشد،

نمیرساند. اساسا وجود نهادهایی مانند مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و... برای این است که از مطالعات و تحقیقات موازی و تکراری بدور بوده و مسائل و مشکلات کشورمان را با دید سیستمی و جامع الاطراف بررسی نموده و راهکار و راه حلهای مشخص علمی را برای برون رفت از گرفتاری‌های ریز و درشت کشور ارائه دهد. شما اگر به ساختار و شکل یک کاهو پیچ دقت کرده باشید، این چسبندگی و بهم پیوستگی و ارتباط را کاملا ملاحظه و درک میکنید.

اگر میبینید که دو یا سه برگ از یک کاهو فاسد شده یا تغییر رنگ داده و مشکلی دارد، سریعا آنرا در کنار سایر برگها و لایه ها بررسی و تحلیل میکنید.

فلذا نمی‌توانید یک برگ کاهو را کنار گذاشته و ارتباط آنرا با بقیه نادیده بگیرید. سازمان برنامه و بودجه کشور به عنوان تنها متولی متخصص راهبری کشور، با جمع آوری آمار و اطلاعات و جداول نیازها و طرحها و پروژه های کشور با تقسیم بندی سازمانی که دارد نهایتا به یک سند می‌رسد تحت عنوان برنامه سالانه که قاعدتا دارای ویژگی مشهور پذیرفته شده " الاهم فی الاهم " میباشد.

اگر سازمان برنامه و بودجه به عنوان مغز متفکر کشور سازمانی مستقل ،علمی و کارشناسی و بدور از امر و نهی های دستوری و سلیقه ای  باشد، راه و روش و نحوه تحقق برنامه ها کاملا روشن است و همگان باید از ٱن تبعیت نمایند. اما وقتی این خصوصیات در سازمان برنامه و بودجه کشور وجود نداشته باشد مشکلات کشور هم مانند کاهو پیچ می‌شوند.

کلاف سردرگمی که هر جای آنرا نگاه میکنی پر است از ایراد و عملکرد غیر برنامه ای و غیر کارشناسی. مثال ساده ای بزنم. 
در زمان دولت جناب آقای محمود احمدی نژاد آمدند و سازمان برنامه و بودجه کشور را دچار تغییرات ساختاری کردند که بسیار اقدام خطرناکی بود و یک شبه این سازمان را "" جمع "" کردند و رفت.؟!؟ در دولت جناب آقای حسن روحانی گفته شد که سازمان برنامه و بودجه لازم و ضروری است فلذا یک شبه این سازمان را " پهن " کردند و رفت.؟!؟ 
او که جمع کرد گفت کار من کارشناسی شده بوده است و این که پهن کرد هم گفت که کار من کارشناسی شده بوده است. سوال اینجاست پس در این فرایند کار چه کسی واقعا کارشناسی بوده یا نبوده است؟!؟ و اینجاست که متاسفانه کسی " گردن نمی‌گیرد ". وقتی سازمان برنامه و بودجه کشور به عنوان مغز متفکر کارشناسی و تخصصی راهبری کشور اینچنین اسیر دست سلیقه ها و اغراض و امیال شخصی و حزبی قرار می‌گیرد و دچار سکته مغزی می‌شویم دیگر از اندام‌های این بدن رنجور فلج شده چه انتظاری باید داشت؟!؟ 
برای برون رفت از مشکلات کشور فقط یک راه حل وجود دارد و آن این است که کشور را باید با تعقل اداره کرد نه با تعصب؟!؟ 









 
https://borhankhabar.ir/vdcjimev.uqeyozsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما