محمد ذوقی- در فدراسیون شطرنج همه چیز در هوا است. فدراسیونی که دوره بلاتکلیفی اش نزدیک به دو سال است و البته همچنان نامشخص است و آینده اش در هاله ای از ابهام است.
به گزارش برهان خبر، در فدراسیون شطرنج همه چیز در هوا است. فدراسیونی که دوره بلاتکلیفی اش نزدیک به دو سال است و البته همچنان نامشخص است و آینده اش در هاله ای از ابهام است.
این بلاتکلیفی حتی روی عملکرد فنی هم تاثیر گذاشته و شطرنج بازان ایران در این مدت روندی نزولی داشته اند. رقابت های المپیاد جهانی بوداپست مهمترین رویداد شطرنج ایران در یک سال اخیر بود که شطرنج بازان ایرانی در آن عملکرد خوبی نداشتند.
تیم ملی شطرنج مردان ایران با قرار گرفتن در رده بیست و ششم جدول باز المپیاد جهانی مجارستان به کار خود در این تورنمنت معتبر پایان داد. تیم ملی مردان ایران که هدایت آن را الکساندر گریشوک بر عهده داشت به دلیل شکست های عجیب و خستگی بازیکنانش نتوانست در جمع 10 تیم برتر دور پایانی مسابقات قرار بگیرد.
اگرچه ایران با توجه به میانگین ریتینگ تیم و عملکرد شطرنج بازان از ابتدای این مسابقات، دهمین شانس قهرمانی در این مسابقات بود، اما الکساندر گریشوک، مربی خارجی و بلندگوی تیم ملی، علاوه بر اینکه نتوانست ایران را در جمع 10 تیم برتر قرار دهد، حتی نتوانست ایران را در بین 20 تیم برتر نگه دارد و در نهایت یکی از بدترین نتایج تیم ملی ایران در المپیاد جهانی بود. در پایان شطرنج بازان ایران با 6 برد، 2 تساوی و 3 شکست در رده بیست و ششم قرار گرفتند.
تیم ملی بانوان ایران نیز در پایان این دوره از مسابقات و در جدول بانوان المپیاد جهانی با 5 برد، 3 تساوی و 3 شکست در رده سی و هفتم قرار گرفت و هدایت این تیم با همایون موفقیتی بود که البته او را نیز به دست آورد. قادر به انجام، آن را یک شوک روانی و الزامات فنی بود. او کارهای لازم را انجام داد و طبق معمول تیم ملی بانوان نیز با نتیجه نسبتا ضعیفی به خانه بازگشت. اما تیم بانوان ایران به دلیل غیبت از رژیم صهیونیستی به شدت آسیب دید و در جدول سقوط کرد.
گویا قرار نیست آرامش، بر فدراسیون شطرنج حاکم شده و اهالی این رشته برای چند مدت هم که شده دغدغه ای از بابت فدراسیون خود و مسائل مربوط به آن نداشته باشند. بعد از آن اتفاقات کوچک و بزرگی که طی چند ماه گذشته در فدراسیون شطرنج رخ داد، این امیدواری وجود داشت که با تمهیدات مدیران و تصمیم گیران ورزش کشور این رشته نیز بتواند روزهای آفتابی اش را رویت کند.
اما گویا قرار نیست چنین اتفاقی بیفتد، چرا که از فدراسیون شطرنج خبر می رسد که قرار است بار دیگر پروسه ثبت نام از کاندیداهای داوطلب احراز پست ریاست فدراسیون شطرنج تکرار شود، کاری که اگر قرار باشد انجام پذیرد، نیاز به برگزاری مجمع فوق العاده و متعاقب آن موافقت اعضای آن خواهد بود! که آن هم می تواند با حواشی و حرف و حدیث های بسیاری همراه باشد.
اما آنچه در این بین به صلاح ورزش کشور و فدراسیون شطرنج می تواند باشد، اینکه این فدراسیون هم مانند ۴ فدراسیون دیگر که از سوی وزارت ورزش و جوانان برای آنها شرایطی تدبیر شده است، شطرنج نیز در این چرخه قرار گرفته و مشکلاتش با انتخاب سرپرست و متعاقب آن ثبت نام از کاندیداهای داوطلب احراز پست ریاست فدراسیون و در نهایت برگزاری مجمع انتخاباتی برای همیشه حل گردد!