یاسمن حسین نژاد - انتخابات تنها نهادی است که از ابتدای انقلاب تا کنون، با وجود چالشها و موانع متعدد، خود را تا اینجا رسانده است.
به گزارش برهان خبر، انتخابات تنها نهادی است که از ابتدای انقلاب تا کنون، با وجود چالشها و موانع متعدد، خود را تا اینجا رسانده است. البته مکرر مورد طمع و تجاوز افراد فرصتطلب قرار گرفته، اما هنوز پابرجاست و این ایستادگی را مدیون حمایتهای رهبر انقلاب است. رهبری در سال ۱۳۹۱ فرمودند: «خیلیها در این سالها خواستند انتخابات را کمرنگ کنند یا زمان آن را به تعویق بیندازند، اما تاکنون نتوانستهاند و بعد از این هم به توفیق الهی نخواهند توانست.»
اما اين ورود هم به اين سادگي تبديل به يك گفتمان غالب اجتماعي نشده و هنوز انتخابات يك سنت قوي اجتماعي در فرهنگ سياسي ما نيست. براي همين ميبينيم كه مثلا در همين موضوع انتخابات شوراهاي شهر و روستا كه قرار است 5 ماه ديگر برگزار شود كه حتي يك ماه آن هم به واسطه نوروز و آن عادت تاريخي تعطيلات كه همهچيز و همه كنشهاي اجتماعي، همزمان با بيدارباش طبيعت به خواب ميرود، خيلي كه خوشبين باشيم، انتخابات شوراي شهر و روستا، تا ارديبهشت سال آينده وارد گفتوگوي روزانه مردم نخواهد شد.
انتخابات و دخالت در تعیین اداره کنندگان جامعه چیزی نیست که در فرهنگ سیاسی کشور ما سابقه ای دیرین داشته باشد و به رغم آنکه همیشه از کهن بودن تاریخ سرزمین مان سخن گفته ایم و به آن مباهات کرده ایم، اما دخالت در امر کشورداری و حضور مردم در تصمیم گیری های خرد و کلان کشور، آن چیزی نیست که بتوانیم در فرهنگ گذشته این سرزمین به آن مباهات کنیم و چنین سنتی در فرهنگ ما بسیار جوان و تحت تاثیر آشنایی با فرهنگ اروپا و به واسطه انقلاب مشروطه وارد فضای گفتمانی ما شده است.
با این حال، امسال بار دیگر زمزمههایی ناخوشایند از گوشه و کنار به گوش میرسد. گویی عدهای در پی آن هستند که به خاطر چند روز بیشتر ماندن بر مسند قدرت، ننگ تعطیلی انتخابات را بر پیشانی انقلاب حک کنند. طرح تعطیلی انتخابات شوراها در خرداد ۱۴۰۴ و هفتساله شدن شورای ششم، ناقض شعارهای انقلاب و نافی فرمایشات رهبری است. افزون بر این، تب تعارض منافع در این موضوع به شدت بالاست. این افراد به ظاهر صالح، به هر دری میزنند تا این انتخابات برگزار نشود.
پیگیری و طرح تعطیلی انتخابات شاید به لحاظ شکلی با قوانین فعلی جرم محسوب نشود، اما به لحاظ ماهوی در قاموس انقلاب آنقدر شنیع و مجرمانه است که سزاوار است طراحان و حامیان آن در دادگاه انقلاب محاکمه شوند، تا عبرتی برای دیگران باشد. اگر دادگاه انقلاب نیز در این زمینه مسامحه کند، مطمئن باشند از عقوبت کارشان راه گریزی نخواهد بود؛ چراکه دادگاه افکار عمومی به عدالت و در لحظه قضاوت میکند.
آیا این افراد کوتهنظر هرگز به این فکر نکردهاند که برگزار نکردن انتخابات
میتواند موجب برداشتها و تفسیرهای نادرست شده و اتهام دیکتاتوری را متوجه نظام کند؟ دستاندازی به انتخابات که نقطه قوت نظام است، باید با جدیت توسط نیروهای انقلاب مورد پیگیری قرار گیرد.