سه شنبه ۲۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۰
کد مطلب : 4683
جالب است ۰
برهان خبر - هجدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات اعضای سازمان مجاهدین (منافقین) امروز سه‌شنبه 27 شهریورماه در شعبه یازدهم دادگاه کیفری یک استان تهران به صورت علنی برگزار شد.
حضور حمید نوری در دادگاه منافقین
به گزارش برهان خبر، در  جلسه امروز دادگاه حمید نوری حضور دارد. 

حمید نوری درباره ارزیابی برگزاری دادگاه منافقین در دادگاه‌های انقلاب در جمع خبرنگاران گفت: من در ابتدا ابراز تاسف خودم را در برگزاری دیرهنگام این دادگاه اعلام می‌کنم که چرا بعد از ۴۰ سال این دادگاه برگزار می‌شود اما بسیار خوشحال هستم.

وی افزود: من پنج سال توسط شکایت همین سازمان جهنمی منافقین به عنوان مجرم در زندان‌های انفرادی سوئد بودم  اما الان در کشور خودم و در دادگاه‌های خودمان به عنوان شاکی علیه همین سازمان جهنمی  که به مدت ۴ سال و نیم به طور غیر قانونی در زندان‌های انفرادی بودم حالا به عنوان‌شاکی حضور دارم و این خیلی معنای خاص خود را دارد.

در ابتدای هجدهمین جلسه دادگاه منافقین، قاضی دهقانی گفت: این دادگاه که تجلی اراده جمهوری اسلامی ایران برای مبارزه همه جانبه علیه تروریسم است، به دبیر کل سازمان ملل و دفتر مبارزه با تروریسم اعلام‌ می کنم که جمهوری اسلامی ایران و قوه قضاییه و رییس قوه قضاییه نیز  در راستای ایجاد یک رژیم کامل برای مبارزه با تروریسم و مقابله با آن و متناسب با قطعنامه ۱۳۷۳ شورای امنیت،  اراده قانونی و جدی برای مبارزه با تروریسم دارد.

وی افزود: امروز نظر به تهدید صلح و عدالت در دنیا از سوی سازمان‌های تروریستی و تروریست شکل گرفته در دولت‌ها یک تهدید جدی نسبت به صلح بوجود آمده است. از آنجایی که جمهوری اسلامی ایران برای مبارزه با تروریسم بدنبال ایجاد یک رژیم بین المللی منطبق بر قوانین است و نظر به اینکه پشتیبانی و تامین مالی و آموزش و میزبانی متهمان تروریست براساس پروتکل‌های بین المللی ممنوع است، اینجانب خطاب به دبیر کل سازمان ملل و گزارشگران آن اعلام می‌کنم از شورای امنیت در مقابله با تروریستم انتظار این را دارد که کشورهای میزبان تروریسم برای استرداد و محاکمه متهمان جرایم تروریستی بر اساس منشور و قطعنامه ۱۳۷۳ همکاری کرده و متهمان را به ایران مسترد کنند و یا خود به محاکمه آنان براساس اتهامات تروریستی بپردازند.

قاضی دهقانی، افزود: جمهوری اسلامی ایران مانند ایالات متحده آمریکا به بهانه مقابله با تروریسم حاکمیت و مرزهای ملی را نقض نمی‌کند و استاندارد دوگانه نمی‌سازد بلکه با شیوه قضایی و قانونی مبارزه و مقابله با تروریسم را پیگیری می‌کند.

وی ادامه داد: ملت بزرگ ایران بزرگترین قربانی تروریسم است و جمهوری اسلامی ایران برای گسترش صلح همه کشورهای میزبان این تروریست‌های بین‌المللی را دعوت می‌کند تا آنها را به ایران بازگردانند.

در ادامه حجت الاسلام صداقت کارشناس مسائل اعتقادی با حضور در جایگاه درباره عنوان فقهی بغی گفت: در تمام دنیا دو مقوله جنایت و خیانت محکوم است و کسی هم هیچ اغماضی در این خصوص نمی‌کند. مصداق جنایتکار و خیانتکار در تاریخ معاصر، گروهک تروریستی مجاهدین خلق است زیرا مصادیق جنایت آنها مشخص است.

وی ادامه داد: مردم دنیا جنایتکار را محکوم می دانند. ۱۷ هزار نفر انسان بی گناه اعم از زن و بچه و پیر و جوان در کشور  در میدان امام خمینی جنایتکارانه به شهادت رسیدند که در آن زمان در انفجار میدان توپخانه  ۸۰۰ نفر زخمی شدند. در ماجرای شهادت صیاد شیرازی یک فرمانده ارشد ارتشی به شهادت رسید. اینها مصادیق تام جنایت در تاریخ معاصر حساب می شود. از تاریخ ۱۱ فروردین تا ۲۶ اسفند سال ۶۲،  چهار هزار و ۵۸۳ نفر را در جنایت های متعدد کشتند. در مقاطعی از تاریخ روزانه ۱۰۰ نفر بدست این گروهک جنایتکار کشته می شدند و ۹۹ انفجار تروریستی در تهران فقط رخ داد.

این کارشناس مسائل اعتقادی گفت: در دنیا کسی به خیانت رحم نمیکند.  در برخی از کشورهای دنیا که حکم اعدام لغو شده مثل انگلستان در موضوع خیانت ملی استثنا قائل شدند. اینها با دشمن درجه یک کشور ما صدام هم پیمان شدند. علیه مردم و سربازان ایران و برادران خودشان اسلحه کشیدند که مصداق خیانت است.

وی افزود: در ماجرای همکاری با صدام آنقدر آنها وقیح بودند که بنی صدر از آنها اعلام برائت کرد. در مقاطع مختلف تاریخ ایران اینها خیانت کاری خودشان را با صدای بلند اعلام کردند و گفتند اطلاعات هسته ای ایران را ما به غربی ها دادیم.  اگر این اسمش خیانت نیست، پس چیست؟

صداقت تاکید کرد: محاربه کسی است که سلاح در دست می گیرد و به قصد برهم زدن امنیت جامعه اقدام مسلحانه می کند اما در بغی اگر گروهی منسجم باشند و حتی برخی از اعضای این گروه اقدام مسلحانه کنند حکم آنها باغی محسوب می‌شود.

در اولین جلسه دادگاه در ۲۱ آذرماه ۱۴۰۲، نماینده دادستان، اتهامات ۴ نفر از متهمان پرونده یعنی تشکیلات موسوم به مجاهدین خلق (معروف به گروهک منافقین) متهم ردیف اول، مسعود رجوی متهم ردیف دوم، مریم قجر عضدانلو (رجوی)  متهم ردیف سوم و مهدی ابریشمچی متهم ردیف چهارم پرونده را قرائت کرد.

در جلسه دوم دادگاه در  ۲۸ آذرماه ۱۴۰۲، کیفرخواست متهمان ردیف ۵ تا ۲۳ پرونده اعم از زهره اخیانی، فهمیه اروانی، مهدی براهی، مژگان پارسایی، زهرا مریخی، محمد علی توحیدی خانیکی، علی خدایی، مهدی خدایی، عباسعلی داوری فیضی پورآذر، سید مجید سید المحدثین، صدیقه حسینی، مسعود طریقت، مهوش سپهری، قدسی خرازیان، مهناز سلیمیان، محسن سیه گلاه، مریم فضل مشهدی، بهشته شادرو، ژیلا دیهیم قرائت شد.

در جلسه سوم دادگاه در ۵ دی ماه ۱۴۰۲، نماینده دادستان کیفرخواست متهمان ردیف ۲۴ تا ۳۳ اعم از ابوالقاسم رضایی، حمیرا حجتی امامی،  محمود عطایی کاریزی،  گلناز جواهری ساعتچی،  مهربان حاجی نژاد،  مرتضی اسماعیلیان مارنانی،  دولت نوروزی،  زهرا بخشایی،  محمد حیاتی و نیکو خائفی اشکذری را قرائت کرد.

در ادامه جلسه دادگاه، خواهر شهید محمد خوش‌زبان گفت: برادرم هنگام شهادت ۱۹ سال داشت و شاگرد ویژه شهید بهشتی در رشته فلسفه بود.

وی درباره خانواده شهدا و رنج‌های آنان اظهار داشت: مادرم پس از شهادت برادرم تنها ۳۶ سال داشت و بعد از آن به سرطان مبتلا شد و زود از دنیا رفت و  پدرم سالمند است و حتی الان هم بعد از گذشت ۴۳ سال هنوز نمی‌توانیم جلوی او درباره برادرم صحبت کنیم چرا که سیل اشکهایش جاری می‌شود.

خواهر شهید خوش‌زبان اضافه کرد: از شهدا مظلوم‌تر خانواده شهدا هستند آنان که غم از دست دادن عزیز خود را دارند، سکوت می‌کنند و در عین حال دیگران همواره به آنها به‌گونه‌ای نگاه می‌کنند که آنها از سهمیه خانواده شهدا بهره‌مند شده‌اند.

وی با ابراز گلایه از برگزاری دیرهنگام دادگاه محاکمه منافقین خاطرنشان کرد: شهدای ترور مبارزه عقیدتی و سیاسی کردند و شهادت آن هم در شهر به جرم مسلمانی و منتظر امام عصر بودن بسیار ثقیل است.

در چهارمین جلسه در ۱۲ دی ۱۴۰۲، نماینده دادستان، قبل از قرائت ادامه کیفرخواست به تشریح جنایات گروهک تروریستی منافقین پرداخت.

در پنجمین جلسه دادگاه در  ۱۹ دی ماه ۱۴۰۲، کیفرخواست متهمان ۳۴ تا ۴۲ پرونده قرائت شد.

در ششمین جلسه دادگاه در ۲۶ دی  ماه ۱۴۰۲ کیفرخواست متهمان ۴۳ تا ۷۰ قرائت شد.

در هفتمین جلسه دادگاه در ۳ بهمن ۱۴۰۲ کیفرخواست متهمان ۷۱ تا ۸۹ قرائت شد.  

در هشتمین جلسه دادگاه در ۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۲ کیفرخواست متهمان ۹۰ تا ۱۰۵ به همراه عناوین اتهامی متهمان و اسامی شکات قرائت شد.

در نهمین جلسه دادگاه ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ نماینده دادستان به ادامه قرائت کیفرخواست پرداخت.

در دهمین جلسه دادگاه ۱۷ بهمن ۱۴۰۲، نماینده دادستان گفت: هویت این گروهک (منافقین) سلاحش است که در لوگوی آنها تجلی دارد.

در یازدهمین جلسه دادگاه ۴ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳، قاضی دهقانی به وکیل این سازمان تذکر داد که سر وقت در جلسات دادگاه حاضر شود.

در دوازدهمین جلسه دادگاه در ۱۸ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ ، قاضی دهقانی گفت: میزبانی از متهمان پرونده‌های تروریستی جرم است.

در سیزدهمین جلسه دادگاه در ۸ خردادماه ۱۴۰۳، یکی از اعضای سابق سازمان مجاهدین خلق  (منافقین)، روایت‌هایی از شکنجه‌های منافقین را مطرح کرد.

در چهاردهمین جلسه دادگاه در ۲۲ خرداد ماه ۱۴۰۳، قاضی دهقانی گفت: ایرانیان خارج از کشور هم می‌توانند از سازمان مجاهدین شکایت کنند.

در پانزدهمین جلسه دادگاه در ۱۹ تیرماه ۱۴۰۳، قاضی دادگاه گفت: به کشورهایی که میزبان متهمان این پرونده هستند تذکر می‌دهیم، میزبانی از این متهمان برابر کنوانسیون‌های بین المللی مبارزه با تروریسم، جرم محسوب می‌شود.

در شانزدهمین جلسه دادگاه در ۲۳ مردادماه سال جاری،  حجت الاسلام والمسلمین صداقت کارشناس فقهی با بیان اینکه امام خمینی (ره) با منافقین با رأفت اسلامی برخورد کرد، گفت: در آن زمان هیئت‌های سه نفر در هر استانی برای تعیین تکلیف این افراد تشکیل شد، طبق حکم فقه و قانون تمام این افراد باید اعدام می‌شدند اما با کمک این هیئت‌ها هزاران نفر رهایی پیدا کردند و مورد عفو قرار گرفتند.

در هفدهمین جلسه دادگاه در 20 شهریورماه سال جاری، قاضی دادگاه دستور توقیف اموال متهمین این پرونده را صادر کرد.

این پرونده ۱۰۴ متهم حقیقی و یک متهم حقوقی (تشکیلات گروهک منافقین) را دارد.
https://borhankhabar.ir/vdcc.4q0a2bqe1la82.html
نام شما
آدرس ايميل شما